Geen klachten meer na HOLEP behandeling

Al jaren gebruikte ik medicijnen voor mijn plasproblemen als gevolg van een goedaardige prostaatvergroting. Totdat ik eind december 2022 ineens helemaal niet meer kon plassen. Ik kreeg een katheter en verder onderzoek wees uit dat een prostaatoperatie noodzakelijk was. Zo kwam ik op de wachtlijst voor een TURP, de in Nederland meest gangbare prostaatoperatie. In een paar ziekenhuizen wordt sinds een aantal jaren ook een nieuwere operatietechniek gebruikt, de HOLEP. Dat is een lasertechniek, die minder bij en nawerkingen geeft dan de TURP. De HOLEP had dus mijn absolute voorkeur. De wachttijd voor beide operaties was in Nederland echter minimaal 10 maanden. Zo lang wilde ik niet wachten en ik besloot op internet verder onderzoek te doen.

Zo kwam ik in contact met het Zorgloket Duitsland in Venlo en de Helios Kliniek in Krefeld. In Duitsland is een HOLEP prostaatoperatie de standaard en wordt daar al vele jaren met succes uitgevoerd. Ik werd gelijk enthousiast. Maar ja, hoe ging dit in z’n werk en werd dit dan wel vergoed door mijn zorgverzekeraar. Op hun internetsites vond ik al veel belangrijke informatie. Ik besloot vervolgens een aanvraag te doen bij het Zorgloket.

Aan alle heren, als jullie een prostaatoperatie moeten ondergaan en in Nederland lang moeten wachten, overweeg dan behandeling in Duitsland. Ik kan het jullie zeker aanbevelen!

Daarna ging alles heel snel en naar volle tevredenheid. Het Zorgloket communiceerde snel en duidelijk en regelde bovendien alles met mijn zorgverzekeraar en de Helios Kliniek. Zodoende wist ik precies wat me te wachten stond. Binnen 2 weken kon ik terecht voor een intake en 7 weken later werd ik opgenomen en geopereerd in de Helios Kliniek, locatie Krefeld Uerdingen. Ik heb het hele traject als zeer positief ervaren. De artsen, verpleegkundigen en al het overige personeel zijn zeer deskundig en vriendelijk en namen alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Er werd steeds duidelijk gecommuniceerd. Ik heb daarbij helemaal geen taalbarrière ervaren. Indien nodig is er zelfs een tolk aanwezig die kan helpen. Het ziekenhuis straalde een enorme rust uit. De operatie is zonder complicaties verlopen en na een paar dagen mocht ik naar huis. Inmiddels ben ik vrijwel helemaal hersteld en heb geen klachten meer. Ik ben heel blij dat mijn plas- en prostaatproblemen verholpen zijn.

Aan het personeel van Zorgloket Duitsland en Helios Kliniek locatie Krefeld Uerdingen. Alle lof en complimenten voor jullie aanpak en nogmaals veel dank voor jullie hulp. Ik heb dit enorm gewaardeerd.

HOLEP behandeling