De 3 Helios klinieken

Voor de Nederlandse verzekerden gebruiken we in eerste instantie de Helios klinieken net over de grens, in Krefeld. De 3 Helios klinieken in Krefeld, Krefeld - Hüls en Krefeld - Uerdingen hebben hetzelfde management maar kennen verschillende zorgzwaartepunten. Na centrale aanmelding bij het Zorgloket Duitsland wordt gekeken in welk ziekenhuis u het best terecht kunt voor uw probleem, klacht of ziekte.

Waar kunt u terecht voor uw behandeling?

In Krefeld-Hüls ligt het zwaartepunt bij de heup-en knieprotheses, bij de eenvoudige hernia-operaties en bij de conservatieve en palliatieve behandeling van diverse vormen van kanker. In Krefeld-Uerdingen kunt u terecht voor de behandeling van goedaardige prostaatvergroting (HOLEP) en orthopedische schouderoperaties. Ook kaakchirurgische behandelingen zijn hier geconcentreerd. Op de hoofdlocatie in Krefeld kunnen in beginsel alle mogelijke behandeling worden uitgevoerd. Zwaartepunt voor nederlandse patienten zijn hier de wervelkolomchirurgie, de neurochirurgie inclusief hersenchirurgie, de oogheelkunde, de buikchirurgie, de hartchirurgie en de interventiecardiologie.

Helios Hospital Group

Tot de 'Helios Hospital Group' behoren 111 klinieken. Helios is hiermee op de Duitse kliniekmarkt één van de toonaangevende leiders van ziekenhuis- en poliklinische patiëntenzorg. Jaarlijks worden bij Helios meer dan 5,4 miljoen patiënten medisch verzorgd. De kliniekgroep beschikt in totaal over ongeveer 35.000 bedden en is werkgever voor meer dan 75.000 medewerkers.