Helios St. Josefziekenhuis Krefeld - Uerdingen

Uerdingen is een district van de onafhankelijke stad Krefeld met ongeveer 18.000 inwoners. De stad kreeg in 1255 stadsrechten en werd in 1929 onderdeel van Krefeld-Uerdingen am Rhein. Het is bekend om de producten van de wijnstokerij Dujardin, de spoorbus van Uerdingen, een fabriek van het chemiebedrijf Bayer en de voetbalclub KFC Uerdingen 05.

Het Helios St. Josefziekenhuis Uerdingen ligt tussen de historische stadsmuur, het voetgangersgebied en de Rijnpromenade. Het werd opgericht in 1829 en is de oudste locatie van de Krefeldse Helios ziekenhuizen. De patiënten- en onderzoekskamers werden tussen 2013 en 2016 allemaal volledig gerenoveerd en zijn licht en vriendelijk. Het medisch en verplegend personeel werkt interdisciplinair en vertrouwd nauw samen ten behoeve van de patiënten. Als patiënt of familielid profiteert u ook van deze vertrouwde sfeer.

Meer dan 600 jaar geneeskunde

Sinds 1380 verzorgen wij de burgers van de regio met empathie, passie en de nieuwste medische kennis. In het St. Josefziekenhuis Uerdingen zorgen ongeveer 400 artsen, verpleegkundigen, servicemedewerkers en administratief medewerkers voor uw welzijn. Allemaal hebben ze als gemeenschappelijk doel om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

De verschillende gespecialiseerde afdelingen van het Helios St. Josefziekenhuis Krefeld - Uerdingen

Onze gespecialiseerde afdelingen:

Ook gespecialiseerd in

 • Obesitascentrum (ZAM)
 • Algemene en viscerale chirurgie
 • Anesthesie en intensive care
 • Gastro-enterologie
 • Interne geneeskunde
 • Mond- en kaakchirurgie
 • Orthopedie en traumachirurgie
 • Radiologie
 • Reconstructieve chirurgie
 • Wervelkolomchirurgie
 • Vaatchirurgie

Minimaal – invasieve technieken

Op het gebied van algemene en viscerale chirurgie, bariatrische chirurgie, orthopedie, urologie en mond- en kaakchirurgie opereren onze deskundigen - voor zover mogelijk - altijd met minimaal invasieve technieken. Bij deze operatiemethode worden kleine incisies gemaakt waardoor instrumenten in de lichaamsholten worden ingebracht. Deze zijn minder belastend voor het lichaam dan open operaties en versnellen de genezing.

Het Patiënten Service Centrum

Transparantie

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het is belangrijk om van deze fouten te leren, zodat ze in de toekomst niet meer voorkomen. Dit wordt mogelijk gemaakt door transparantie en een open foutencultuur. Beide zijn een integraal onderdeel van ons kwaliteitsbeheer. Om risico's tijdig te kunnen onderkennen, zijn gedetailleerde checklists bij Helios verplicht als veiligheidssysteem voor alle operaties. Voor elke operatie beoordelen anesthesisten en chirurgen gezamenlijk alle risico's voor de patiënt. Bij een verhoogd risico wordt de behandelstrategie aangepast om complicaties effectief te voorkomen. Alle stappen en beslissingen worden in overleg met de patiënt genomen.

Het voordeel van een goed werkend systeem

Het Patiënten Service Centrum zorgt voor een soepele aansluiting tussen klinische en poliklinische zorg, follow-up, revalidatie en verpleging. Zo kunnen dubbele onderzoeken en negatieve interacties tussen medicijnen worden vermeden. Hetzelfde geldt voor een efficiënte nazorg. Daarom hebben lokale artsen via het Helios-artsenportaal rechtstreeks toegang tot medische gegevens, resultaten en behandelresultaten van hun bij ons behandelde patiënten, mits de patiënt daarmee heeft ingestemd