Holep ingreep

Vanwege een belachelijk lange wachttijd voor een Holep – ingreep (vergrote prostaat) in Nederland meldde ik me via het Zorgloket Duitsland op 3 januari in de Helioskliniek te Krefeld. Er volgde een dag van onderzoek: degelijk, kundig en goed georganiseerd.

Op 4 januari onderging ik de ingreep zelf (dr. Popescu, een zeer kundige, vriendelijk, empathische arts). De verzorging op zaal (2 bedden!) was perfect: vriendelijke en behulpzame verpleegkundigen, prima menu, rust! Op vrijdag 6 januari werd de katheter pijnloos verwijderd (geen ontsteking, ook later niet!) en zaterdag 7 januari werd ik al ontslagen.

Zeer tevreden ben ik over de Helioskliniek. Een echte aanrader voor iedereen die op een veel en veel te lange Nederlandse wachtlijst staat. Aarzel niet, zo ver is Krefeld niet…

Herman Broekmans

Ik heb geen napijn ervaren (even wat branderigheid bij de eerste plassen), wel wat bloed in de urine (neemt na twee weken snel af) en tot slot ook nog de mededeling dat er geen sprake was van prostaatkanker. Een geruststelling!

Ik heb me tot op de dag van vandaag wel aan alle aanbevelingen gehouden.

Ps Op 10 minuten lopen ligt een prima hotel, tegenover het station:  Hotel Imperial, goede kamer, uitstekend ontbijt.

Herman Broekmans

Alphen aan den Rijn (NL)