Ik kon zeer snel terecht voor een heupprothese

In augustus 2020 kreeg ik te horen dat ik in Nederland op een wachtlijst geplaatst was voor een heupprothese. Deze wachttijd tot een heupprothese zou 6-8 maanden duren. Toen ik op internet ging zoeken kwam ik terecht bij Helios Klinieken. Mijn zorgverzekering heeft een contract met Helios Klinieken, dus het besluit om mij te laten opereren in Duitsland was snel genomen.

Voor mij werd alles geregeld, van aanmeldings- en inschrijfformulieren als de vereiste medische gegevens. Op 28 september 2020 was het eerste consult gepland bij Helios. Echter, op 24 september werden er nieuwe coronamaatregelen afgekondigd waardoor de provincie Utrecht als code rood werd gemarkeerd. Eind oktober werd ik benaderd of ik eventueel aan een videoconsult met de artsen van Helios Klinieken wilde meedoen, dit heb ik direct toegezegd. Het videoconsult met de artsen Dr. V. Gestel en Dr. Hachenberg werd gedaan vanuit Venlo, het gesprek was in het Nederlands.

Voor zowel de artsen als voor mijzelf was het de eerste keer om een medisch videoconsult te doen, beide partijen hebben dit als zeer positief ervaren. Ik kreeg een duidelijke uitleg over de werkwijze van Helios Klinieken en welke methode zij gebruiken voor de heupoperatie. Ook was er alle ruimte voor vragen van mijn kant en kreeg ik antwoorden op de voor- en nadelen van de verschillende methodes. Aan het eind van het videoconsult hebben Dr. Van Gestel en Dr. Hachenberg enige tijd separaat overlegd en binnen een paar minuten kreeg ik te horen dat ik op 2 december 2021 geopereerd kon worden.

Ik ben zeer tevreden over Helios Klinieken. Bij mijn aankomst werd er eerst een corona sneltest uitgevoerd en bloed afgenomen, dit was binnen 20 minuten geregeld. In de middag kwam de anesthesist langs en werd er een röntgenfoto gemaakt. Aan het einde van de middag kwam de arts langs om de operatie met mij door te nemen.

De voorbereiding en de operatie vond ik zeer professioneel, al heb ik van de operatie zelf natuurlijk niet veel meegekregen omdat ik onder volledige narcose was. Na de operatie ben ik nog 4 dagen bij de Helios Klinieken gebleven. Ik heb de nazorg als zeer positief ervaren. Na 4 dagen werd ik overgeplaatst naar de revalidatieafdeling. De revalidatieperiode duurde 2 weken. Het personeel was zeer professioneel en vriendelijk, ik heb echt een supertijd gehad met het beste resultaat: na de revalidatie kon ik zonder krukken naar huis.

Een van de voordelen vond ik dat de artsen ook op de afdeling kwamen. Ik ben erg optimistisch en ik liep na 1 week al zonder krukken.

Ik heb mijn operatie in de Helios Klinieken als zeer fijn en professioneel ervaren alsmede de revalidatieperiode. Ik wil al het personeel bedanken voor de goede zorgen. Ik kan het iedereen aanraden om naar Helios Klinieken te gaan.