Prostaatvergroting - HOLEP

Ik ben zeer tevreden over de behandeling. Ook het verblijf in het ziekenhuis was prima. Het is wel prettig als je de Duitse taal een beetje beheerst. Aangezien ik al maanden met een katheter liep en de wachttijden in Nederland voor een HOLEP operatie tot 9 maanden opliepen en niet alle ziekenhuizen een sterk vergrote prostaat opereren, heb ik contact gezocht met mijn ziektekosten verzekeraar ONVZ. Ik kreeg het advies om voor een operatie contact op te nemen met het Zorgloket Duitsland. De bemiddeling verliep prettig. Ik had een afspraak geregeld in Duitsland voor het 1e consult. Vragen die ik had werden snel beantwoord door zowel het zorgkantoor als de Nederlandssprekende medewerkers in het ziekenhuis.

Na ongeveer 6 weken kon ik worden geopereerd. Alles wordt direct vastgelegd dus je weet waar je aan toe bent. Zoals ik al eerder heb aangegeven was de verzorging uitstekend

Tijdens het eerste consult heb ik steun gekregen van een Nederlandssprekende medewerker van Helios International. Na ongeveer 6 weken kon ik worden geopereerd. Alles wordt direct vastgelegd dus je weet waar je aan toe bent. Zoals ik al eerder heb aangegeven was de verzorging uitstekend. De opname duurde 5 dagen: dinsdag opgenomen, zaterdag naar huis. Op de opnamedag grondige controle poli en in tegenstelling tot Nederland regels anesthesie veel strenger (formulieren en bezoek afdeling anesthesie). In Nederland wordt het 1e aanspreekpunt gebeld of de operatie goed is verlopen. In Duitsland is dit niet gebruikelijk.