Helios Hoofdarts Dr. Alexander Bufe ontvangt het hoogleraarschap.

Sinds 2013, is Priv.-Doz. Dr. Alexander Bufe hoofdarts cardiologie en conservatieve intensieve geneeskunde in het Helios Heart Center Niederrhein. Als internationaal erkend cardioloog is de 53-jarige een van de beproefde experts op het gebied van interventionele kathetertechnologie - in het bijzonder de interventionele hartkleptherapie en de heranalyse van chronische coronaire occlusies (CTO). 

In 2012 heeft prof. dr. Alexander Bufe aan de universiteit van Witten/Herdecke gewoond over het onderwerp "Nieuwe herkanalisatieprocedures bij de behandeling van chronische coronaire occlusies". In zijn functie als trainer traint hij regelmatig collega's van over de hele wereld en is hij bevoegd om centra te certificeren en is hij lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Duitse Hartstichting.

De minimale invasieve kathetertechnieken zijn zijn professionele passie, waar hij zich op heeft toegelegd op de verdere verfijning ervan. Als erkenning voor zijn inzet, zijn wetenschappelijk werk en zijn buitengewone klinische activiteit heeft de universiteit van Witten / Herdecke de in Westfalen geboren arts als professor benoemd. Het certificaat werd uitgereikt door Prof. Marc Horlitz in naam van de APL-commissie van de Universiteit van Witten/Herdecke na zijn inaugurele lezing in Krefeld.

Bron: www.helios-gesundheit.de