Vijf artsen van Helios Klinieken uitgeroepen als Top Dokters.

Er zijn ongeveer 400.000 doctoren in Duitsland. Het magazine Focus-Gezundheit publiceert regelmatig een lijst met speciaal aanbevolen artsen uit elf specialismen. In totaal werden er vijf artsen van Helios Kliniek Krefeld benoemd in de “Top Medic 2020”.

De lijst met aanbevelingen is opgesteld door Focus in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksinstituut Munich Inquire Media. Hiervoor worden niet alleen patiëntervaringen gebruikt. Ook Chefärtze, Oberärtze en niedergelassene Fachärzte (vrijgevestigde- specialisten) geven informatie over welke collega’s zij hun patiënten zouden aanraden of welke collega vanuit hun oogpunt het zeer goed doet in het betreffende vakgebied. Alleen medische professionals die vaak positief worden genoemd, halen deze selectie. Vakpublicaties, studies en specialisaties zijn ook opgenomen als aanbevelingscriteria.

De herhaalde toekenning van “top dokters” bij Helios Klinieken benadrukt het hoge niveau vak vakbekwaamheid in het ziekenhuis. Dr. Antje Ballauf, de zeer ervaren gastro-enteroloog van de kindergeneeskunde, wordt aanbevolen door collega’s en ouders. Ze is een bewezen specialist voor kinderen met inflammatoire darmaandoeningen en darmfalen. Prof. Knut Kröger, specialist voor vaatziekten, vertegenwoordigt de afdeling angiologie. Privatdozent Dr. Christoph Wullstein, hoofdarts van de kliniek voor algemene, viscerale en minimaal invasieve chirurgie, wordt met name gewaardeerd door collega’s en patiënten voor zijn minimaal invasieve en open buikoperaties, evenals galblaas- en galwegoperaties. Prof. Michael Friedrich is ook een van de beste medische professionals in Duitsland. Hij is de hoofdarts van de vrouwenkliniek voor de behandeling van borstkanker en gynaecologische tumoren. Beide medische centra behoren tot de gecertificeerde centra van het Helios Oncologisch Centrum (HOZ). Hetzelfde geldt voor het DKG-gecertificeerde centrum voor huidkanker – een gebied onder leiding van prof. Chalid Assaf, hoofdarts van de afdeling dermatologie. Volgens de resultaten van de uitgebreide enquête bevelen gespecialiseerde collega’s hem bovengemiddeld aan voor de behandeling van huidkanker.

“We zijn erg blij met deze resultaten, omdat ze niet alleen de goede reputatie van onze experts benadrukken, maar ook een waardering voor de prestaties van het hele team, wat de hoge medische kwaliteit in dit ziekenhuis mogelijk maakt”, legt prof. Thomas Haarmeijer uit, medisch directeur van Helios Kliniek in Krefeld. Helios Klinieken in Krefeld wordt ook meerdere keren getoond in de lijst als “Top Clinics 2020”, die in het najaar van 2019 werd gepubliceerd als “Top National Hospital” voor zijn medische specialiteiten vaat- en wervelkolomchirurgie, huid- en borstkanker, voor de zorg bij hoog risicogeboorten en behandeling van een beroerte (stroke unit).