Welkom (terug) - met KlinikFIT

Het Helios Klinikum Krefeld biedt een uniek bijscholingsprogramma voor gecertificeerde geriatrische verpleegkundigen en degenen die per 1 oktober 2019 terugkeren naar de verpleegkundige zorg. "Het is gericht op geriatrische verpleegkundigen die contact met ons opnemen als ze naar het ziekenhuis willen overstappen. Maar het biedt ook opgeleid verplegend personeel dat na een pauze van enkele jaren weer aan het werk wil gaan, bijvoorbeeld door middel van ouderschapsverlof, een beschutte start," legt adjunct-directeur van de verpleging Nicola Küppers uit.

Gedurende een periode van drie maanden worden de deelnemers in theorie en praktijk voorbereid op hun werk in het ziekenhuis. Het opleidingscentrum heeft hiervoor een speciaal op maat gemaakt curriculum ontwikkeld, KlinikFIT. "Processen veranderen, nieuwe technieken worden toegevoegd - we hebben altijd sollicitanten die zich na een lange pauze zorgen maken over de huidige functie-eisen. Zelfs verpleegkundigen voor ouderen zijn vaak niet zeker of de opgedane kennis voldoende is voor een baan in een grote kliniek. Dit is waar het nieuwe programma, dat zekerheid biedt door middel van een gestructureerde introductie," voegt de mede-initiatiefnemer van het curriculum toe.

Alle cursisten krijgen vanaf de eerste dag een vaste baan in de gezondheids- en verpleegkundige zorg met een volledig salaris. Tijdens de drie maanden durende opleiding worden ze ontslagen. KlinikFIT is een van de vele maatregelen die de kliniek heeft genomen om nieuw verplegend personeel voor Krefeld en Hüls te werven. De eerste cursus beslaat de stroomgebieden van Duisburg, Oberhausen en Krefeld en biedt geïnteresseerden vrije plaatsen.