Gynaecologie

Gynaecologie is het specialisme dat zichbezig houdt met de organen en ziekten die specifiek zijn voor de vrouw. Onze gynaecologen houden zich bezig met afwijkingen en stoornissen in de aanleg of het functioneren van de vrouwelijke geslachtsorganen.

Kliniek voor gynaecologie: volledig op u afgestemd

Het lichaam van een vrouw is van nature in een constante staat van verandering. Onze kliniek begeleidt u in alle levensfasen en biedt u zeer gespecialiseerde zorg voor een breed scala aan gynaecologische aandoeningen.
De focus van onze specialiteit is u en uw gezondheid.

Enkele van onze diensten en expertise op het gebied van gynaecologie:

  • Helios Brustzentrum Krefeld: ons gecertificeerd borstcentrum biedt u optimale zorg voor alle aandoeningen en ziekten aan de borst. Ons professionele team is met name gespecialiseerd in het behandelen van borstkanker. Er zijn diverse methoden beschikbaar voor de diagnostiek zoals de echo, mammografie, MRI. Belangrijk is dat er snel een diagnose gesteld kan worden zodat de behandeling gestart kan worden.

 

  • Gynaecologisch oncologisch centrum: wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van kwaadaardige gynaecologische aandoeningen zoals baarmoeder(hals)kanker en eierstokkanker.Ons multidisciplinair team biedt de juiste behandeling in alle fasen van de ziekte. Met het robot-geassisteerde chirurgisch Da Vinci Xi systeem beschikken wij momenteel over de modernste technologie voor minimaal invasieve chirurgie.

 

  • Behandelingen van myomen (vleesbomen) zoals b.v. embolisatie, endoscopisch via de baarmoeder of laparoscopisch minimaal invasieve chirurgie. 

 

  • Behandelingen van endometriose. Endometriose is een goedaardig gezwel van het baarmoederslijmvlies, het endometrium. "Verspreid" baarmoederweefsel kan zich vestigen op verschillende plaatsen in aangrenzende organen zoals de eierstokken, eileiders, darmen, blaas of het buikvlies. Wij zijn door de Endometriosis Research Foundation (SEF) en de European Endometriosis League (EEL) aangewezen als Endometriose Centrum en bieden een uitgebreid scala aan behandelingen.

Onze specialist(en) voor Gynaecologie

Prof. Dr. med. Michael Friedrich Direktor der Klinik für Frauenheilkunde und Geburtshilfe