Endometriose

Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat (enigszins) lijkt op baarmoederslijmvlies, het endometrium, buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit meestal op het buikvlies (peritoneum) en/of organen in de buik zoals de eierstokken, eileiders, darmen of blaas. In enkele gevallen kan het ook voorkomen op de baarmoederhals, op het middenrif, in de borstholte (long), in de navel of in een keizersnede-litteken.  Deze endometriosehaardjes  veroorzaken hevige pijn en kunnen zelfs leiden tot onvruchtbaarheid. Tevens zijn er behandelingen voor het endometrioom, dit is een cyste in de eierstok (ovariumcyste) die gevuld is met oud bloed.

"Wij zijn zeer verheugd over deze hernieuwde certificering van ons endometriosecentrum, dit bevestigt onze kwaliteit van zorg’’

Prof. Michael Friedrich

Helios Endometriose Centrum

De Kliniek voor Gynaecologie en Verloskunde van het Helios Klinikum Krefeld is sinds 2016 een gecertificeerd centrum voor endometriosepatiënten. Het centrum is opnieuw gecertificeerd: EuroEndoCert namens de Endometriosis Research Foundation (SEF) en de European Endometriosis League (EEL).
 

Endometriosecentrum

Prof. Michael Friedrich en specialist Benita Maximiliane Becher behandelen jaarlijks meer dan 200 vrouwen in het endometriosecentrum. "Wij zijn zeer verheugd over deze hernieuwde certificering van ons endometriosecentrum, dit bevestigt onze kwaliteit van zorg’’ geeft chefarts Prof. Michael Friedrich aan.

Onze specialist(en) voor Endometriose

Prof. Dr. med. Michael Friedrich Direktor der Klinik für Frauenheilkunde und Geburtshilfe

Kliniek voor Gynaecologie en Verloskunde

De Kliniek voor Gynaecologie en Verloskunde behandelt elk jaar meer dan 200 endometriosepatiënten, van wie velen een kinderwens hebben. "Eerder werd jonge vrouwen nog geleerd dat ondraaglijke pijn bij de menstruatie hoorde en geaccepteerd moest worden als een typische menstruatieklacht. Tegenwoordig is men zich anders bewust van endometriose," weet de ervaren gynaecoloog. "In ons endometriosecentrum behandelen wij sinds jaren vrouwen met chronische onderbuikspijn en endometriose. Door de nauwe samenwerking met verschillende disciplines kunnen wij een op maat gemaakt behandelplan aanbieden dat naadloos op elkaar is afgestemd’’.