Spondylodese

Als er sprake is van het afglijden van wervels (spondylolisthesis), instabiele wervels en bij ingezakte tussenwervelschijven kan de spondylodese-operatie een oplossing zijn. Bij een spondylodese-operatie worden twee of meer wervels aan elkaar vastgezet. Meestal wordt de spondylodese-operatie laag in de rug uitgevoerd, maar een nek-spondylodese komt ook voor.

Hier kunt u terecht voor een spondylodese behandeling

Spondylodese-operatie

Vroeger werden altijd botspanen uit het bekken gebruikt om tussen de wervels te zetten en deze zo te laten vastgroeien. Echter de kans dat de wervels toch niet vastgroeiden was relatief groot. Daarom zijn er nieuwe technieken bedacht waarbij als extra versteviging schroeven en plaatjes worden gebruikt aan de achterkant van de wervel. Tussen de wervels worden nu cages gebruikt: holle kooitjes van metaal of koolstoffiber, waarin botstukjes worden gedaan om zo het sneller vastgroeien te bewerkstelligen. Het voordeel is ook dat de patiënt sneller gemobiliseerd kan worden omdat de cages direkt stevig verankerd zitten.

In Krefeld wordt een speciale spondylodese operatie uitgevoerd: de TLIF: Transforaminale Lumbale Interbody Fusion. Spondylodese-operaties worden in het Helios Klinikum Krefeld uitgevoerd bij de afdeling orthopedie (wervelkolomcentrum).

Bijbehorende specialismen

Bij Helios Klinikum Krefeld zijn we gespecialiseerd in: