Neurochirurgie Hüls kanaalstenose Kitty Marinus van der Poel

Alle therapeuten die ik heb bezocht konden mij niet vertellen waar de uitstraling in mijn been vandaan kwam. Naar mijn mening heeft ook niemand goed geluisterd en onderzoek gedaan naar een beknelde zenuw. Het hele SOLK (Somatisatie Onverklaarbare Lichamelijke Klachten) traject heb ik doorlopen. Ik kreeg dan steeds te horen: “het zit tussen uw oren”. Ik antwoordde dan altijd: “dat klopt, maar dan een stukje lager”. Door de jaren heen werd de pijn steeds erger. Lange afstanden lopen en zelfs fietsen kon ik niet meer. De uitstraling werd steeds erger. Ook in mijn andere been kreeg ik uitstraling.

Lang wachten...

In 2016 werd er een MRI-scan gemaakt van mijn onderrug. De neurochirurg concludeerde dat ik een lichte slijtage in mijn onderrug had. De oorzaak van de uitstralingspijn  uitstraling vandaan kwam kon hij mij niet vertellen. In december 2017 ging ik naar Behandel Centrum Neurologie in Veldhoven. Daar werd ik lichamelijk onderzocht en luisterden ze heel goed naar mijn verhaal. De neurologe zag op de oude scan een ernstige vernauwing bij het SI-gewricht. Dit was in 2016 niet gezien. Ik kreeg van haar een doorverwijzing voor de neurochirurg waar ik in januari 2018 voor de eerste afspraak terecht kon. Nadat ik ruim een uur gewacht had mocht ik naar binnen en stond binnen 5 minuten weer buiten. Zo onpersoonlijk! De wachttijd voor de operatie zou 6 weken zijn. In juni ben ik na overleg met mijn huisarts doorverwezen naar een ander ziekenhuis, het duurde mij te lang. Bij het tweede ziekenhuis zou de wachttijd 10 weken zijn. Helaas hebben ze zich niet aan deze afspraak gehouden, het werd eind oktober. Eind september heb ik gebeld naar mijn zorgverzekeraar, VGZ. Ik kreeg het telefoonnummer van Zorgloket Duitsland. Bregje Smeets heeft mij toen vriendelijk te woord gestaan. Op 4 oktober kreeg ik nog een echo van mijn buik omdat dat belangrijk was voor de operatie. Op 9 oktober belde Bregje Smeets van het Zorgloket Duitsland: “u kunt als u wilt op 15 oktober opgenomen worden. De dag erna kunt u dan geopereerd worden”. Zo snel! Geweldig!

Deze neurochirurg kan ik iedereen aanraden!

Ik werd erg vriendelijk ontvangen door Frau Birgitta Sitterz in het Helios Ziekenhuis Krefeld-Hüls. Zij was mijn contactpersoon in het ziekenhuis en begeleidde mij ook. Ik kwam bij Dr. F. Hageman, de neurochirurg. Een zeer vriendelijke man, ik voelde mij heel welkom. Hij legde mij goed uit wat er ging gebeuren. De volgende dag was de operatie gepland. Heel ontspannen ging ik naar de operatiekamer en had er het volste vertrouwen in, ook in Dr. Hageman. Iedereen in dit ziekenhuis is heel vriendelijk. De dag na de operatie is Dr. Hageman 2 x langs geweest bij mij om te vragen hoe het ging. En ook de twee dagen erna kwam hij belangstellend langs. Ik raad iedereen deze neurochirurg aan. Hij is zeer vriendelijk, menselijk en vakkundig. Dankjewel Dr. Hageman en alle medewerkers van het Helios Ziekenhuis in Krefeld-Hüls voor de goede zorgen!

Met vriendelijke groet,

Kitty Marinus-van der Poel