Hartonderzoek met MRI en CT

We bieden onze patiënten niet-invasieve diagnostiek in de Helios Kliniek Krefeld met behulp van Computertomografie (CT-scan) en de MRI-scan aan. Deze technieken maken een zeer gespecialiseerd onderzoek van het hart mogelijk.

Werkwijze CT en MRI-Scan

De CT-Scan
Het CT-apparaat met lage straling maakt de volledige weergave van het hart en de coronaire bloedvaten in enkele seconden mogelijk om op betrouwbare wijze mogelijke knelpunten of afsluitingen te kunnen uitsluiten. De röntgendosis is erg laag en dus veilig. Het onderzoek wordt  gezamenlijk uitgevoerd door radiologen en cardiologen, de 3D-beeldgegevens worden nabesproken en gevolgd door een individueel therapieadvies voor elke patiënt. Tijdens het onderzoek ligt u ontspannen op de rug. Het nemen van de foto's duurt slechts een paar seconden, u moet ongeveer 20 minuten plannen voor het hele onderzoek.

De MRI-Scan
Met de MRI-scan biedt Helios Krefeld u een van de modernste niet-invasieve onderzoeken in de cardiologie. Het is een onderzoek met een laag risico voor de patiënt zonder blootstelling aan straling en stelt ons in staat om nauwkeurig onderzoek te doen naar de anatomie en het functioneren van het hart, ook bij piekbelastingen. Als cardiaal MRI-centrum voeren we elk jaar ongeveer 2.000 onderzoeken uit. We gebruiken een radiologisch apparaat met speciale apparatuur voor hart- en vaatdiagnostiek. Afhankelijk van het probleem, duurt het hele onderzoek 20-45 minuten en kan het gemakkelijk poliklinisch worden uitgevoerd.

Wachttijd voor het onderzoek

De wachttijden voor beide onderzoeken zijn bij het Helios Klinikum Krefeld zijn niet lang. Meestal kunt u binnen 2-3 weken terecht. U heeft wel een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig .