Heupprothese revalidatie

Hoe verloopt de revalidatie na een heupprothese?

Na een heupprothese is een goede revalidatie vaak noodzakelijk. De indicatie daarvoor wordt gesteld door uw behandelaar. Soms is hiervoor ook toestemming nodig van uw verzekeraar. Revalidatie van de nieuwe heup start meteen de eerste dag na de operatie. Een revalidatie bij Helios is intensief, dit zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig kunt functioneren. Als u bij ons een (Amis) heupoperatie heeft gehad, wordt u aansluitend opgenomen op de revalidatieafdeling. U heeft hier een 1-persoonskamer. Er wordt er samen met een therapeut een revalidatieplan opgesteld zodat het herstel na de heupoperatie zo voorspoedig mogelijk loopt. Het revalidatietraject wordt geheel afgestemd op de individuele patient.

Revalidatie na heupoperatie

U verblijft tijdens de revalidatie na de heupoperatie op onze revalidatie-afdeling in Krefeld - Hüls (REHA). Op deze afdeling hebben we diverse oefenruimtes waar u oefeningen en therapieën onder begeleiding gaat uitvoeren. Onze fysiotherapeuten, verpleegkundigen, sportdocenten, psychologen, voedingsdeskundigen en ergotherapeuten zorgen ervoor dat het herstel na de heupoperatie zo goed en snel mogelijk verloopt. Wij voeren gedurende de revalidatie regelmatig controles uit om de optimale therapie te kunnen blijven bieden. Tijdens uw revalidatie kan het dus voorkomen dat u andere therapieën gaat volgen die beter passen bij uw revalidatie.

Advies voor herstel na heupoperatie

De revalidatie bestaat uit verschillende fasen die stap voor stap uw mobiliteit terug laten komen. Nadat u een tijd op onze revalidatieafdeling heeft doorgebracht, raden wij aan om thuis door te gaan met fysiotherapie. Ook adviseren wij om altijd voldoende in beweging te blijven, dit zorgt voor een sneller herstel. Revalidatie van de nieuwe heup duurt niet altijd even lang. Uiteraard is het afhankelijk van uw leeftijd, conditie en genezing van de wond. Zwarte belasting tijdens het herstel na de heupoperatie, maar ook daarna, raden wij af.

De revalidatiekliniek van Helios

De revalidatie na de heupoperatie kan plaatsvinden in onze kliniek in Krefeld-Hüls. Op de Ortho-Campus heeft u de operatie en revalidatie onder één dak. 

Download hier de brochure over de Orthocampus voor heupprothese en knieprothese.