Knieprothese Mako

Knieprothese plaatsen robot-geassisteerd

Voor het implanteren van een knieprothese gebruiken wij meestal het MAKO systeem. Een knieprothese implanteren is een routinematige orthopedische ingreep. Doorslaggevend voor succes is dat het implantaat zo dicht mogelijk de natuurlijke gewrichtsanatomie evenaart en dat de prothese zo precies mogelijk wordt ingebracht. Patiënten die een kunstkniegewricht krijgen in de Ortho-Campus profiteren van het perfecte samenspel van ervaren chirurgen en de nieuwste technologie.

Perfect anatomisch geplaatst

We gebruiken de robot-geassisteerde methode in de knie-endoprothetiek. In vergelijking met conventionele methoden kunnen wij met dit ultramoderne systeem het implantaat nog nauwkeuriger plaatsen (nauwkeurigheid van meer dan 99,5 procent) en optimale spanning van de kniebanden realiseren. Een zo ideaal mogelijke spanning van de gewrichtsbanden is heel belangrijk omdat zij zorgen voor het fijne evenwicht tussen de noodzakelijke stabiliteit en een grote beweeglijkheid van de knie. Pas wanneer het kniegewricht is uitgelijnd en de spanning van de gewrichtsbanden daaraan is aangepast, brengt de chirurg de knieprothese in.

Innovatieve MAKO-systeem

Het innovatieve MAKO-systeem vervangt de chirurg niet en werkt ook niet onafhankelijk. In plaats daarvan "leent" de robot zijn precisie aan de chirurg en ondersteunt hem bij de plaatsing en uitvoering van de operatie met de grootst mogelijke nauwkeurigheid. Met behulp van de robot geassisteerde chirurgische methode (MAKO systeem) kunnen wij het kwetsbare weefsel van de knie sparen en de operatie op een meer bot besparende manier uitvoeren. Het resultaat: onze patiënten zijn na de operatie sneller en met minder pijn op de been en bereiken sneller een goed resultaat. Bovendien wordt door de zeer nauwkeurige plaatsing een langere levensduur van de knieprothese verwacht. U kunt na operatie en opname ook gebruik maken van de Ortho-Campus voor een rehabilitatietraject. Afhankelijk van uw verzekeraar wordt dit wel of niet vergoed.

Onze specialist(en) voor Knieprothese Mako

Dr. med. Andreas Hachenberg Leitender Arzt Endoprothetik