Oncologie

In zowel het Helios Klinikum Krefeld als in het Helios Cäcilienhospital in Krefeld-Hüls worden oncologische patiënten behandeld door verschillende specialisten. In Krefeld-Huls ligt het accent vooral op de palliatieve chemobehandelingen in combinatie met immuuntherapeutische behandelingen. In het Klinikum Krefeld vinden vooral de chirurgische behandelingen, radiotherapie, immunotherapie en chemotherapie plaats. De beide ziekenhuizen werken erg nauw samen bij het behandelen van de patiënten. U kunt hier de uitgebreide Nederlandstalige brochure (PDF) vinden over de samenwerking en behandelingen.

Hier kunt u terecht voor oncologie behandelingen

Helios Krefeld-Hüls

In het TimO, wordt een nieuw oncologisch behandelconcept aangeboden. Hier worden conventionele methodes en wetenschappelijk erkende, aanvullende technieken gecombineerd. De behandelingen worden uitgevoerd volgens de geldende internationale richtlijnen zodat de best mogelijke behandeling van oncologische aandoeningen kan worden aangeboden. Daarnaast is er veel ruimte voor individuele behandelwensen van de patiënt. Elementen uit de natuurgeneeswijzen worden hier gecombineerd met reguliere behandelingen. Ter ondersteuning van de behandeling kan er, indien geïndiceerd, gebruik worden gemaakt van locale hyperthermiebehandelingen. Deze aanvullende therapie is meestal niet-verzekerde zorg en de (geringe) kosten komen voor eigen rekening.

Helios Krefeld

Helios Klinikum Krefeld beschikt over de modernste bestralingsapparatuur. Tevens is er in het Gamma-Knife-Center een gamma-knife aanwezig voor de behandeling van hersentumoren. De behandelingen vinden plaats volgens de geldende internationale richtlijnen. In Krefeld zijn de volgende gespecialiseerde centra te vinden:

  • het borstkankercentrum (gecertificeerd);
  • het gecertificeerde darmkankercentrum;
  • een behandelcentrum voor hoofd-hals tumoren;
  • het centrum voor de behandeling van prostaatkanker, waar diverse behandelingen plaatsvinden: de operatieve verwijdering van de prostaat (endoscopisch), de inwendige bestraling (brachytherapie), en de uitwendige bestraling;
  • het longkankercentrum;
  • het behandelcentrum voor gynaecologische tumoren.

Wachttijden voor een behandeling

De wachttijd voor de oncologische behandeling is in de beide klinieken in Krefeld circa 2-3 weken. Een verwijzing van uw specialist of huisarts is wel noodzakelijk.