Aortaklepreconstructie

De Helios kliniek in Krefeld biedt het hele spectrum aan van aortaklepoperaties. Zo kunnen we de best mogelijke individuele behandeling aan elke patiënt aanbieden. Zie ook de pagina 'TAVI' (Trans-Katheter-Aortaklep-Implantatie).

Het behoud en de wederopbouw  van de eigen aortaklep is in de meeste gevallen de beste optie voor de behandeling van de patiënt. Deze methode is superieur aan de volledige klepvervanging vooral bij jongere patiënten, vrouwen met een kinderwens en sporters. Een vereiste is dat de aortaklep niet verkalkt mag zijn en geen anatomische veranderingen heeft. Zelfs bij patiënten met het syndroom van Marfan is een aortaklepreconstructie mogelijk, de David-operatie. Deze operatie kan ook toegepast worden bij de aangeboren hartafwijking bicuspide aortaklep. Wij bieden het volledige scala van de aortaklep wederopbouw aan, ook de Ozaki methode.  

Voordelen van de aortaklepreconstructie

De voordelen van de aortaklepreconstructie zijn onder meer het relatief kleine chirurgische risico en de kleinere kans op postoperatieve bacteriële ontstekingen van de hartklep (endocarditis). De aortaklepreconstructie heeft in vergelijking met de biologische klepvervanging dezelfde prognose op lange termijn. De patiënt is niet een leven lang afhankelijk van bloedverdunnende medicatie. De functie van de klep wordt regelmatig gecontroleerd bij het poliklinische consult. Deze operatie kan worden uitgevoerd door middel van een minimaal invasieve benadering.

Onze specialist(en) voor Aortaklepreconstructie

Prof. Dr. med. Alexander Bufe Chefarts cardiologie en intensive care geneeskunde
Prof. Dr. Diyar Saeed Chefarzt der Klinik für Herzchirurgie und herznahe Gefäßchirurgie