Atriumfibrilleren

Er zijn veel soorten hartritmestoornissen, ze worden onderscheiden op basis van het type, de plaats van herkomst en de hartfrequentie. Bij de behandeling van hartritmestoornissen maken wij gebruik van de modernste diagnostische- en ablatie-technieken om onze patiënten te helpen en de levenskwaliteit te verbetern.

Ons behandelingsspectrum

Het is onze belangrijkste taak om uw hart terug in het juiste ritme te krijgen. De elektrische signaalpatronen die we afleiden uit de relevante delen van uw hart, geven ons informatie over de plaats van oorsprong van de ritmestoornis en over mogelijke behandelingen. Een elektrocardiogram (ECG) is meestal voldoende om de plaats van herkomst van de meeste ritmestoornissen te achterhalen zonder dat er verder onderzoek nodig is. Naast behandeling met medicijnen behandelen we ritmestoornissen door middel van een ablatie, waardoor de verkeerde impulsen uitgeschakeld worden.

Behandeling door middel van ablatie

Een van de meest voorkomende behandelingen bij atiumfibrilleren is ablatie. De exacte "plaatsing" van de energie vindt plaats via bestuurbare hartkatheters, die zichtbaar worden gemaakt door röntgenstraling. Voor zeer complexe hartritmestoornissen moeten vaak ook driedimensionale beeldvormingstechnieken worden gebruikt om de katheters exact te kunnen plaatsen. De katheterablaties gebeuren altijd in een soort van lichte slaap, medicijnen zorgen ervoor dat u niets van de ablatie voelt. In het geval van atriumfibrilleren kan het voorkomen dat de uitgevoerde ablatie pas na enkele weken effect heeft. Soms moet de ablatie ook na enkele maanden herhaald worden voor een optimaal effect. U wordt over de nazorg na een ablatie uitgebreid geïnformeerd door onze cardiologen. Zie ook de pagina 'ablatie'.

Wachttijden voor een behandeling

De wachttijd voor een katherablatie behandeling in het Helios Klinikum Krefeld, vlak over de Nederlandse grens, bedraagt circa 2 - 3 weken. Een verwijzing van uw cardioloog of huisarts voor een ablatie is wel nodig.

De voordelen van Helios Klinieken

Bij Helios hebben we Nederlandssprekende werknemers in dienst, zodoende u goed geïnformeerd wordt. U kunt op deze manier makkelijk met medewerkers communiceren zowel vóór, tijdens en na de behandeling. Bij Helios Klinieken hebben we een groot zorgaanbod. U kunt bij ons sneller behandeld worden dan in de Nederlandse ziekenhuizen, omdat wij kortere wachttijden hebben.

Neem contact met ons op wanneer u vragen heeft over onze behandelmethoden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden bij Helios Klinieken.

Onze specialist(en) voor Atriumfibrilleren

Priv.-Doz. Dr. med. Dong-In Shin Herzspezialist und Rhythmologe, Priv.-Doz. Dr. Dong-In Shin, Chefarzt am Helios Herzzentrum Niederrhein.