Schouderoperatie

Een schouderoperatie, ook wel kijkoperatie schouder genoemd, wordt vaak uitgevoerd voor de behandeling van diverse aandoeningen. Een schouderoperatie is een minimaal invasieve chirurgische ingreep voor de behandeling van onder andere rotatorcuffletsel, kraakbeenaandoeningen, peesscheuren, instabiliteit van de schouder en gescheurde banden.

Hier kunt u terecht voor een schouderoperatie

De schouderoperatie

Tijdens de kijkoperatie van de schouder, wordt er een kleine camera in het schoudergewricht ingebracht. Dit wordt ook wel schouder arthroscopie genoemd. Via de camerabeelden kan er een diagnose gesteld worden waar de schouderpijn vandaan komt en welke behandeling het meest geschikt is. Een kijkoperatie van de schouder duurt gemiddeld ½ - 1 uur, maar dit is ook afhankelijk van de aard van het letsel. De schouderoperatie zal plaatsvinden onder narcose. De chirurg zal het schoudergewricht, indien mogelijk, tijdens de kijkoperatie herstellen. Omdat onze instrumenten klein zijn, hoeft er maar een kleine incisie (sneetje) gemaakt te worden. Dit zorgt voor een sneller herstel van de patiënt.

Wanneer is een schouder kijkoperatie nodig?

Overmatig gebruik van uw schouder en leeftijdsgeboden slijtage is de oorzaak van de meeste schouderklachten Wanneer u lange tijd schouderklachten ervaart en die met behandelingen zoals rust, fysiotherapie en medicatie niet weggaan, kan een schouderoperatie noodzakelijk zijn. De behandelingen die wij vaak uitvoeren leest u op onze pagina over arthroscopie schouder.  

Voordelen van een kijkoperatie

Als u last van uw schouder heeft door schade of ontstekingen kan een schouderoperatie in de vorm van een kijkoperatie een voordeel zijn omdat u hiervan sneller geneest ten opzichte van standaard operaties. Ook zullen er minder littekens en littekenweefsel aanwezig zijn, wat beter is voor de bewegingsvrijheid van uw arm en schouder. Tijdens een schouder kijkoperatie is er minimaal bloedverlies waardoor er minder blauwe plekken en pijn ontstaat na de operatie.

Helios Klinieken

Een behandeling bij Helios Klinieken heeft als voordeel dat u snel op een eerste consult kunt. Wij hebben korte wachttijden voor een schouderoperatie. Heeft u vragen over een van onze behandelingen? Neem dan contact met ons op.