De knieprothese

Chronische knieklachten bij arthrose van het kniegewricht

Het kniegewricht is het grootste gewricht van het menselijk lichaam dat in de loop van het leven wordt blootgesteld aan hoge belastingen. Het kniegewricht is een scharniergewricht. Het bestaat uit twee botdelen: het scheenbeen en het dijbeen. De uiteinden zijn bedekt met een kraakbeen. Deze kraakbeenlaag is elastisch en kan schokken en stoten opvangen, zodat de knie soepel kan bewegen. Door verschillende oorzaken kan dit kraakbeen slijten (veroudering) of beschadigd worden (ziekten, ongeval). Kraakbeenslijtage treedt dan op: artrose . Dat voel je bij traplopen en lang staan.

De behandeling  met een totale knieprothese

Gaat de slijtage verder dan kan er ook een verstijving van de knie optreden: de knie strekken wordt lastiger en bewegingsbeperkingen worden erger. Vaak is het zo dat na jaren lichte klachten de pijn geleidelijk toeneemt ook ‘s nachts in rust en er forse beperkingen optreden bij lopen, sporten of anderszins. Pijnstillers en ontstekingsremmers kunnen hierbij in eerste instantie helpen. Als deze behandelingen niet meer helpen en de pijn de overhand krijgt, is in veel gevallen de implantatie van een kunstgewricht aan de orde.

Onze specialist(en) voor Knieprothese

Dr. med. Andreas Hachenberg Leitender Arzt Endoprothetik

De protheseknie

Een kunstmatig kniegewricht moet op het bot zitten als een maatpak voor de drager. Bij het Helios Klinikum Krefeld en Krefeld-Hüls werd eerder gebruik gemaakt van de zogenoemde PSI methode voor het uitlijnen en plaatsen van de implantaatcomponenten, om precies aan te sluiten op de individuele vorm van de knie. Tegenwoordig wordt voornamelijk gebruik gemaakt van het Mako systeem.

Wachttijden voor behandeling

Bij Helios Klinieken kunt u snel terecht voor een nieuwe knie. Op onze afdeling orthopedie van het Helios klinikum Krefeld en Krefeld-Hüls kunt u meestal binnen 2 weken terecht voor een eerste consult. Een knie operatie volgt meestal 4 weken later.

De voordelen van Helios klinieken

Bij Helios ontvangen wij patiënten uit de hele wereld. Wij hebben Nederlandstalige werknemers in dienst waardoor u goed geïnformeerd wordt en makkelijk met onze medewerkers kunt communiceren vóór, tijdens en na uw behandeling. Heeft u vragen over onze behandelmethoden of een behandeling bij Helios Klinieken? Neem dan contact met ons op. Onze Nederlandstalige medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden binnen ons zorgaanbod.

Herstel na een knieoperatie

Na de operatie kunt u (afhankelijk van uw zorgverzekeraar) ook bij ons rehabiliteren. Ongeveer 5 tot 6 dagen na de operatie wordt u dan overgeplaatst naar onze revalidatie afdeling: Ortho-Campus. Het rehabilitatietraject bij Helios Klinieken duurt standaard 2 weken.

Ervaringen en reviews

Lees de ervaringen en reviews van onze cliënten.