Nieuwe knie

Gedurende het leven wordt het kniegewricht veel belast. Het kniegewricht is het grootste gewricht van het lichaam. Door extreme belasting van het kniegewricht kan er slijtage ontstaan waar u ernstige hinder van kunt ondervinden. Hierdoor kan het noodzakelijk zijn dat u een nieuwe knie (kunstknie) nodig heeft. Wanneer u dit bij Helios laat doen, wordt u snel geholpen. Wij hebben korte wachttijden voor een knieprothese operatie. 

Wanneer heeft u een nieuwe knie nodig?

Door de slijtage van het kniegewricht wordt het kraakbeen door de jaren heen minder. Wanneer de ‘reserves’ verbruikt zijn is er vaak maar iets kleins voor nodig om ernstige pijnklachten te veroorzaken in uw knie. Lopen en lang staan wordt met een knie die dusdanig versleten is, zeer pijnlijk. Wanneer de klachten aanhouden en erger worden, is het vaak nodig om een knieprothese te plaatsen.

Diagnose stellen voor een nieuwe knie

Met een juiste diagnose kunnen we een geschikte behandeling uitvoeren. Wanneer u een diagnose door ons laat stellen, zullen we eerst beginnen met een lichamelijk onderzoek. Vervolgens maken we een röntgenfoto of een MRI scan om te zien hoe ernstig de slijtage is. Aan de hand van de resultaten bespreken wij met u de meest geschikte behandeling.

Onze specialist(en) voor Nieuwe knie

Dr. med. Andreas Hachenberg Leitender Arzt Endoprothetik

Een op de patiënt afgestemd behandelplan

Afhankelijk van uw leeftijd en het soort aandoening kunnen we bepalen welk soort implantaat voor u het meest geschikt is. Een kunstknie kan bestaan uit zowel een halve als een hele prothese. Helios Klinieken werkt met op maat gemaakte operatiesjablonen, de zogenoemde PSI methode. Deze methode zorgt ervoor dat instrumenten geheel op maat worden gemaakt voor elke patiënt. Meer informatie over deze methode vindt u op onze pagina over de knieprothese PSI.

Wachttijden voor een kunstknie

Bij Helios Klinieken kunt u snel terecht voor een nieuwe knie. Op onze orthopedieafdeling in Krefeld – Hüls kunt u meestal al binnen 2 weken terecht voor een eerste consult. De nieuwe knie operatie volgt meestal 4 weken later. In de tussentijd wordt de MRI gemaakt die nodig is voor het maken van de sjablonen die tijdens de operatie gebruikt worden.

Herstel nieuwe knie

Nadat wij een kunstknie voor u geplaatst hebben tijdens een operatie, kunt u (afhankelijk van uw verzekeraar) ook bij ons revalideren. Ongeveer 5 tot 6 dagen na de operatie wordt u dan overgeplaatst naar onze revalidatiekliniek. Op deze afdeling wordt er een speciaal op u afgesteld behandelplan gemaakt voor de knieprothese revalidatie. Tijdens het behandeltraject gaat u samen met een therapeut oefeningen doen. Het revalidatietraject bij Helios Klinieken duurt standaard 2 weken.